Met René Gude,
60

#4: Ode aan René Gude

juni 14, 2015

Radio René #4: Ode aan René Gude

Herinneringen aan een knetterende denker en vrolijk makend mens

Filosoof René Gude kneep vrienden en collega’s regelmatig in hun billen en vroeg steevast: ‘Gaan we nog zoenen?’ Hij nam een vriendje van zijn zoon mee naar de snackbar om hem te laten bestellen wat hij maar wilde. En hij verstopte woordjes als ‘dikzak’ in zijn zinnen.

Deze en andere herinneringen van vrienden en fans van René Gude komen voorbij in de vierde lange episode van Radio René: een ode aan René Gude (1957-2015).

Reporters doen verslag van een drukbezochte avond in de Rode Hoed over het denken van Gude, waar ook de mens Gude liefdevol herdacht werd. Tom Loois gaat op bezoek bij een hospice in Eindhoven, waar mensen hun laatste levensfase doorbrengen. Hij legt mensen de vraag voor of sterven echt zo eenvoudig is als René Gude beweerde.

Met medewerking van onder anderen: Coen Simon, Janne Schra, Connie Palmen, Bert Keizer, Marli Huijer en – uit de schatkist – René Gude.

Radio René # 4 werd mede mogelijk gemaakt door:
Stichting Maand van de Filosofie & Filosofie Magazine

Met dank aan: De Rode Hoed, Hospice de Regenboog, Miel School, Diny van Asperdt, Joey Cramer, Daan Roovers, Familie Gude, Zacharia en Giorgio

Radiomakers: Marc van Dijk, Tom Loois, Wineke van Muiswinkel
Techniek: Alfred Koster
Muziek: Kapok
Productie: Radio Rodeo

Geef een reactie

Scroll to top